Het systeem

e-rijschool is een systeem dat werkt via het internet. De kern is een database die u via een standaard internetbrowser op uw computer of handheld PDA kunt gebruiken. Dit betekent dat iedereen tegelijkertijd dezelfde informatie gebruikt, of het nu de instructeur is die op zijn computer thuis inlogt, de leerling die het tijdstip van zijn volgende les opzoekt op diens PDA of de eigenaar van de rijschool die bekijkt hoeveel geld er die dag ontvangen is.

Het soort persoon dat inlogt en het type computer waarmee dit gebeurt is bepalend voor de interface die deze persoon gebruikt en de informatie die hij of zij te zien krijgt en zal kunnen veranderen. De verschillende soorten personen die het systeem herkent zijn:

  • Eigenaar van de rijschool;
  • Instructeur;
  • Franchise nemer
  • Administrateur;
  • Leerling;
  • Boekhouder

Technische aspecten

Het systeem is gebouwd met de meest recente AJAX technologie. Hiermee vindt interactie met de database plaats zonder dat de pagina steeds ververst moet worden. Dit geeft een een dynamische en responsieve indruk. Werken met e-rijschool geeft u het gevoel met een computerprogramma te werken in plaats van een traditionele website.

Omdat de database elders is ondergebracht en er regelmatig een back-up van wordt gemaakt, bereikt u een hoge mate van veiligheid voor uw gegevens. Veiligheid wordt nog verder bereikt doordat alle uitwisseling van informatie via een beveiligde https verbinding verloopt.

Dit deel van de website

Na achtergrond van e-rijschool, vindt u op de achtereenvolgende pagina's de beschrijving over hoe verschillende soorten gebruikers toegang tot het systeem krijgen. Hiermee krijgt u een gevoel over de werking en diepgang van het systeem.

Hoogtepunten bevat een aantal bijzondere functies die gezorgd hebben voor een positieve verandering in de bedrijfsvoering van enkele rijscholen.