Leerlingen-pagina

De leerlingen kunnen normaalgesproken inloggen via een link op de website van de rijschool en komen daarmee op hun persoonlijke homepage. In één oogopslag zien zij welke lessen zij gereserveerd hebben, hoeveel geld zij moeten betalen, de details van openstaande facturen, hun persoonsgegevens die in het systeem staan, hoeveel zij tegoed hebben van een lespakket en welk ervaringsniveau zij hebben. Afhankelijk van de instellingen van de rijschool kunnen zij ook informatie over hun 'Eigen Verklaring' en over het aantal voorgaande lessen zien. Ook kan de rijschool de leerling toestaan om via iDeal online te betalen.

Een les reserveren

Met één klik opent de leerling de agenda. De lessen die de leerling kan reserveren zijn toegesneden op het niveau van de leerling en de beschikbaarheid van het juiste voertuig. De rijschool bepaalt hoeveel lessen een leerling vooruit mag boeken en over hoeveel tijd dit kan. Door op een les te klikken ziet de leerling de details van de les met de annuleringsvoorwaarden. Als hij vervolgens op OK klikt is de les gereserveerd. Een bevestiging wordt per e-mail naar leerling (en instructeur) gestuurd. Als de school betalingen via iDeal kan ontvangen, is het mogelijk om de leerling bij de reservering gelijk online te laten betalen. Een school mag aangeven dat een bepaalde leerling online moet betalen. Als dit niet binnen 15 minuten gebeurt, vervalt de reservering.

Vorderingen bekijken en voorbereiden op de volgende les

Het onderdeel Vaardigheden geeft de leerling de kans om te zien in hoeverre hij/zij bepaalde vaardigheden beheerst die passen bij het ervaringsniveau en welke vaardigheden allemaal nodig zijn. Het is mogelijk om de vorderingen in het verloop van de tijd te zien als de leerling dat wenst.

Daarnaast kunnen leerlingen figuren, documenten, andere websites en zelfs videoclips zien die de rijschool aan een bepaalde vaardigheid heeft gekoppeld. Op die manier kunnen zij zich voorbereiden op de volgende les. Een spannend aspect van het Content Management Systeem dat hierachter zit is dat rijscholen de informatie zie zij koppelen aan vaardigheden kunnen delen met andere scholen. Zo kunt u een uitgebreide bibliotheek met educatief materiaal opbouwen die zal helpen om uw lessen effectiever te maken.