De school-pagina

Het werkpaard van e-rijschool. Instructeurs, eigenaren van rijscholen en administrateurs komen hier terecht als ze op een normale PC inloggen. Zij hebben toegang tot de twee hoofddomeinen: agenda en personen. Eigenaren en administrateurs hebben ook toegang tot systeem configuratie en financiële verslagen.

Agenda en Personen

In Agenda kunnen verschillende agenda's van zowel instructeurs als voertuigen worden getoond over een periode die gekozen wordt door de gebruiker.

Afhankelijk van het aantal getoonde dagen is bij elke afspraak voor een rijles meer of minder informatie zichtbaar. In de meest gedetailleerde versie is te zien of de les nog betaald moet worden, wat het ervaringsniveau van de leerlingen is, welke voertuigen gereserveerd zijn en of de les via het internet geboekt is.

Het maandoverzicht ziet er in eerste instantie nogal druk uit. Maar omdat het mogelijk is om de basisgegevens van een afspraak te zien door er met de muis overheen te gaan, wordt plannen juist een stuk eenvoudiger. Temeer daar de agenda getoond kan worden voor een individuele leerling. Type de naam van de leerling links boven en een aantal vinkjes en kruisjes tonen welke lessen wel en niet geschikt zijn voor die leerling. Na slechts tweemaal klikken is de gewenste les met voertuig gereserveerd en wordt er een e-mail en/of SMS bericht ter bevestiging naar de leerling verstuurd.

Via Personen is er toegang tot allerlei mogelijke gegevens van leerlingen. Zo is bijvoorbeeld te zien wie er geld schuldig is, wie langere tijd geen les heeft gehad of bij wie er een probleem is met de 'Eigen Verklaring'. Met 'uitgebreid zoeken' maakt u snel en gericht persoonlijke berichten. Hiermee kunt u bijvoorbeeld bij extreem slecht weer de leerlingen van die dag via een SMS bericht laten weten dat de les niet doorgaat. Of u kunt alle leerlingen die langer dan 20 dagen geen les hebben gehad maar wel binnenkort een examen hebben via een e-mail aanmoedigen om een les te boeken.

In zowel Agenda als Personen kunnen ervaren gebruikers een reeks van afspraken of personen tegelijkertijd aanpassen.

Het is ook mogelijk om een samenvatting van vaardigheden voor leerlingen van een gekozen serie lessen te printen. U kunt bijvoorbeeld de lessen van deze ochtend selecteren en de scores van de vaardigheden van de leerlingen printen als hulpmiddel om te bepalen hoe de lessen eruit gaan zien.

Gedetailleerde informatie over een specifieke persoon vindt u in Contact Details. Hier kunt u lessen afrekenen, lespakketten verkopen, feedback geven over een les, voorkeuren instellen, individuele e-mails en SMS berichten versturen, etcetera.

Financiële verslagen

De verslagen kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt:

  • inkomsten controleren aan het einde van de dag
  • opsporen van onbetaalde facturen
  • personeelsleden betalen
  • in de gaten houden hoeveel pakketten zijn verkocht
  • zien hoeveel SMS berichten zijn verzonden
  • vervolgen hoe goed uw school het doet over maanden of jaren

Een verslag kan eenvoudig naar een spreadsheet worden gekopieerd om verder te bewerken.

Systeem configuratie

De mogelijkheden van e-rijschool zijn uitgebreid en kunnen aan de eisen van uw school worden aangepast. De standaard instellingen zijn 'verstandig' en helpen u om zo snel mogelijk van start te kunnen gaan. Wanneer u het systeem beter leert kennen zult u merken dat er veel flexibiliteit is in de Systeem configuratie. De grote keuzemogelijkheid kan u afschrikken, maar het stoplichtensysteem helpt u (vermijd rode lichten en het zit wel goed). U kunt hier instellen welke lessen u geeft, wat de lessen kosten en wat u berekent bij annulering, of leerlingen online kunnen betalen, welke artikelen u verkoopt, standaard lespakketten, de vaardigheden waarop leerlingen worden beoordeeld, etcetera.

Als uw specifieke wens technisch niet mogelijk is, zult u merken dat e-rijschool een dynamisch systeem is dat steeds wordt verbeterd. U hoeft waarschijnlijk niet lang te wachten voordat uw wens mogelijk is geworden of we vinden een manier om het met de huidige functies te bereiken.