Achtergrond

e-rijschool is tot stand gekomen omdat Andrew King, de oprichter van Reflex Web Design, de 15 minuten tussen twee motorrijlessen frustrerend vond. Te weinig tijd voor persoonlijke aandacht met een instructeur die 2 leerlingen feedback moet geven, betalingen moet aannemen, nieuwe afspraken moet plannen, de leerlingen van de volgende les welkom moet heten en voorbereiden op hun les, een broodje moet eten, een telefoontje moet plegen en z'n echtgenote moet spreken. Het was hem duidelijk dat leerlingen een deel van al die activiteiten zelf zouden kunnen doen via het internet. Maar na wat onderzoek bleek al snel dat er geen reserveringssysteem was dat het mogelijk maakte om 2 leerlingen met een vergelijkbaar ervaringsniveau in dezelfde les te plaatsen. Achttien maanden later bestaat dit systeem wel en heet het e-rijschool.

e-rijschool is in fasen gebouwd, gebruikt en verbeterd op basis van ervaringen uit de praktijk. Recentelijk heeft samenwerking met de KNMV voor inbreng van verschillende scholen gezorgd, hetgeen tot verdere verbeteringen heeft geleid. De KNMV en Reflex Web zien het belang in van een systeem als e-rijschool voor rijscholen en instructeurs en bundelen hun krachten dan ook samen om mogelijke gebruikers over de voordelen in te lichten en om ervoor te zorgen dat het systeem blijft voldoen aan de eisen van de toekomst.

Niet alleen voor motoren

Het feit dat e-rijschool het probleem voor motoren heeft opgelost, betekent niet dat het gebruikt beperkt wordt tot scholen die motorrijlessen geven. De software kan uiteraard voor alle soorten rijlessen gebruikt worden.